FRESH DEL MONTE PRODUCE INC Talanoaga a le Pulega ma Iloiloga o Tulaga Tau Tupe ma I'uga o Galuega (Form 10-K)

• O mea'ai fou ma fa'aopoopoina le tau - e aofia ai pineapples, fualaau 'aina fou tipi, fuala'au 'oti fou (e aofia ai salati fou tipi), meleni, fualaau faisua, fualaau 'aina e le o le teropika (e aofia ai vine, apu, citrus, blueberries, strawberries, pears, peaches, plums, nectarine, cherry, ma kiwi), isi fualaau aina ma fualaau faisua, avoka, ma meaai saunia (e aofia ai fualaau aina ma fualaau faisua saunia, sua, isi meainu, ma meaai ma meaai mama).
I le tausaga fa'aletupe 2021, afai e fa'atino tapunia tetele i le lalolagi atoa, e ono o'o fo'i tatou i fa'atuai fa'apenei mo se taimi a sau.
Va'ai le vaega o Fa'ai'uga Fa'atino o lo'o i lalo ma le Vaega I, Aitema 1A, Fa'afitauli Fa'aletonu, mo nisi talanoaga.
• Tupe fa'aalu a le va'a - e aofia ai galuega, tausiga, fa'aitiitiga o tau, inisiua, suau'u (o le tau e fa'atatau i fesuiaiga o tau o oloa) ma tau o uafu.
• Tau e feso'ota'i ma mea fa'aoga pusa - e aofia ai totogi lisi ma, pe a umia masini, tau fa'aititia.
• Tolu Vaega Tolu uta uta uta – e aofia ai ma le tau o le fa'aogaina o fela'ua'iga a isi vaega i totonu oa tatou galuega fa'akomepiuta.
I isi pulega faa-faamasinoga i fafo, ua maeʻa le faagasologa o le pulega, ma ua matou failaina se tagi i le Faamasinoga i le aso 4 o Mati, 2020, e apili ai le faaiuga tau pulega.
O le a fa'aauau pea ona matou tete'e malosi i le fetu'una'iga ma fa'aumatia uma fa'atonuga ma fa'amasinoga fofo e mana'omia i pulega uma e lua e fo'ia ai le fa'afitauli, e ono umi se faiga.
O fa'atauga fa'atau i le 2021 na a'afia lelei fo'i i fesuiaiga o fesuiaiga o tupe e fa'atatau i le euro, pauna Peretania ma le manumalo a Korea i Saute.
O tupe mama atoa i le 2021 na a'afia lelei fo'i i fesuiaiga o fesuiaiga o tupe e fa'atatau i le euro, le kolone Costa Rican, le pauna Peretania ma le manumalo a Korea, o se vaega ua fa'asili i se peso Mekisiko malosi.
Tupe Maua Fa'agaoioi - O tupe maua fa'agaioiga i le 2021 na si'itia i le $34.5 miliona fa'atusatusa i le 2020, fa'atatau i le maualuga o tupe mama, o se vaega o lo'o fa'amalieina e le maualalo o tupe maua mai le fa'atauga o meatotino, fale ma meafaigaluega.
Tului Tupe Fa'aalu - Tului fa'aititia i le $1.1 miliona i le 2021 fa'atusatusa i le 2020, fa'amuamua ona o le maualalo o tului ma le maualalo o paleni aitalafu.
• Fa'ateleina le fa'atauga o fala i itu uma, aemaise i Amerika i Matu ma Europa, ona o le maualuga o le aofa'i ma le maualuga o tau o fa'atauga.
• O le fa'atauga fa'atau o fuala'au 'aina fou na fa'atupuina e le tele o voluma ma le maualuga o tau o fa'atauga i le tele o itulagi, aemaise Europa ma Amerika i Matu.
• Fa'aitiitia le fa'atauga o fuala'au 'aina ma fuala'au 'aina fou na fa'aiti'itia i Amerika i Matu, e aofia ai ma le matou pisinisi o le MAN Packaging, ona o le fa'aititia o le mana'oga i le 'au'aunaga tau taumafa ma le le lava o tagata faigaluega.
• Si'itia tupe mama atoa o le Pineapple i itulagi uma ona o le maualuga o le fa'atauga, o se vaega o lo'o fa'amauina e le maualuga o tau o gaosiga ma tufatufaga.
• Fa'ateleina tupe mama o fuala'au 'aina fou na tipiina i itulagi uma ona o le maualuga o le fa'atauga fa'atau, o se vaega na fa'amalieina e le maualuga o tau o tufatufaga.
• Fa'aitiitia tupe mama a le avoka i Amerika i Matu ona o le maualalo o voluma ma le maualuga o tau o le gaosiga ma le tufatufaina atu o iunite.
O tupe faasili na siitia i le $6.5 miliona ona o le maualuga o le faatauina atu. O tupe mama na siitia mai le 5.4% i le 7.6%.
O tupe fa'aalu e feso'ota'i ma isi vaega o oloa ma auaunaga e tusa ma le $3.8 miliona po'o le 4% o a tatou tupe fa'aalu i le 2021 ma le $0.7 miliona pe itiiti ifo i le 1% oa tatou tupe fa'aalu i le 2020. I le 2021 ma le 2020, o nei tupe fa'aalu e fa'atatau i le fa'aleleia atili o lo tatou Jordanian. pisinisi moa.
E oo mai i le aso 31 o Tesema, 2021, sa i ai le $606.5 miliona o nonōgatupe avanoa i lalo o le matou fale faavae galue, aemaise lava i lalo o le matou fale fa'aaitalafu.
E oʻo mai ia Tesema 31, 2021, na matou talosaga mo le $28.4 miliona i tusi o aitalafu ma faʻamaoniga faletupe na tuʻuina atu e Rabobank, Faletupe o Amerika ma isi faletupe.
(1) Matou te faʻaogaina fua faatatau fesuisuiai i luga o a matou aitalafu umi, ma mo faʻamoemoega faʻataʻitaʻiga, matou te faʻaaogaina se fua faatatau masani e 3.7%.
E i ai a matou maliliega e faʻatau uma poʻo se vaega o oloa a le au faifaatoʻaga tutoʻatasi, aemaise lava mai Kuatemala, Costa Rica, Filipaina, Ekuatoa, Peretania ma Kolomupia, e ausia a matou tulaga lelei. O le faʻatau i lalo o nei maliliega o le a $ 683.2 miliona i le 2021, $744.9 miliona i le 2020 ma le $691.8 miliona i le 2019.
Matou te talitonu o faiga fa'akomepiuta nei o lo'o fa'aaogaina i le tapenaina o a matou fa'amatalaga tau tupe tu'ufa'atasi e ono aofia ai se maualuga maualuga o le fa'amasinoga ma le lavelave ma e ono iai se a'afiaga tele i a matou fa'amatalaga tau tupe tu'ufa'atasi.
Fa'amolemole va'ai le Fa'amatalaga 20, "Fa'amatalaga o Vaega o Pisinisi" mo se fa'amatalaga atili oa matou vaega pisinisi e mafai ona lipotia ma fa'amatalaga o tupe maua.
O le siata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le maʻaleʻale (USD miliona) o aseta e le mafai ona vaʻaia ma le umi e le faʻamaonia e lamatia e oʻo mai ia Tesema 31, 2021:
E oʻo mai ia Tesema 31, 2021, matou te leʻi iloa ni mea poʻo ni mea e tutupu e ono iʻu ai i se fetuunaiga i le tau faʻatauina o la matou manaʻoga lelei ma aseta e le mafai ona vaʻaia mo le umi.
• Laasaga 2 – Fa'atauga fa'atatau i mea e mafai ona mata'ituina po'o mea e le mafai ona va'aia e fa'amaonia e fa'amaumauga tau maketi.
Mo se fa'amatalaga o le fa'asilasilaga fou o fa'amatalaga tau tupe, fa'amolemole va'ai le Fa'amatalaga 2 i Fa'amatalaga Tau Tupe Tuufaatasi, “Otootoga o Faiga Fa'amatalaga Taua” o lo'o aofia i totonu o Fa'amatalaga Tau Tupe ma Fa'amatalaga Faaopoopo.


Taimi meli: Mati-01-2022