Faiga palota i NSW 2015: E pei o se mealilo le faiga o le fa'ailoga a East Hill

Fa'amalie atu, e le'o avanoa lenei vaega. O lo'o matou galulue malosi e toe fa'afo'i. Fa'amolemole toe taumafai mulimuli ane.
Atonu e na o le 1,000 palota a Cameron Murphy i le palota a le setete o East Hill. E pei o le tele o sui faatutu, na ia faamavae mai lana galuega ae tuuto atu o ia lava i faiga faaupufai, o se galuega ua olaola mo le atalii o le sa avea muamua ma loia sili Lionel Murphy.
Ae o Mr Murphy e iai se mafuaaga faʻapitoa e lagona ai le ita. O ia na afaina i se faiga faʻatauvaʻa e leʻi tupu muamua na amata i le fa vaiaso talu ai. E afe ma afe o laupepa iila o loʻo taʻu mai ai o ia o se tagata faʻatauvaʻa poʻo se tagata e lagolagoina tagata faʻataʻavalevale na aliali mai i pusa tusi ma nofoaga palota. lagolagoina le tasi faletapuai i le tasi vaega o le au palota ae tetee i le isi i le isi. Ona na o le tolu aso a o lei faia le mea na tupu, sa tuu i luga o lana 300 Corflutes ni feʻau eseese e tolu i luga o lana 300 Corflutes i le po e tasi. Na toetoe a le mafai ona aveese, o lea na ia tamoe ai e aunoa ma pepa lautele mo aso mulimuli e tolu o le tauvaga.
O le sui tauva o le Leipa i East Hill, Cameron Murphy, na afaina i se faiga fa'aleaga e le'i tupu muamua.
I faigapalota a Ausetalia, e tutupu mai ai mea leaga mai lea taimi i lea taimi. Ua tolu tausaga o iloa e Jodi McKay o le Leipa poo ai sa i tua o le faiga taufaaleaga, ma fai mai na te lagolagoina se talosaga e lafo atu le faitau afe o lori i lona fale i Newcastle. Na maligi loimata o Ms McKay ina ua Fai mai le faipule o le ICAC, Geoffrey Watson, o le komiti o loʻo i ai faʻamaoniga o ia lava.
O faafitauli o Mr Murphy na amata ina ua tuuaia o ia e Ray Hadley o le 2GB i le parachute i lona nofoa ma taina se vaega mai le faatalanoaga na tuuina atu e Mr Murphy ao avea o ia ma peresitene o le Civil Liberties Union. le tusiata o Bill Henson, lea e faʻaalia ai tamaiti aʻo leʻi oʻo i le matua. Ua tautala foi Murphy e faasaga i le tulafono na vave ona pasia i le 2009 e mafai ai ona faʻateʻa se tagata mai lo latou fale nofomau fale e aunoa ma le faʻaogaina o le faamasinoga tonu.
E leai se faʻamatalaga o Hadley o se vaega o se faʻasalalauga faʻafefe, ae o i latou na tetee ia Mr Murphy na vave ona faʻasoa fesoʻotaʻiga i le faʻasalalauga a Hadley. “Talofa e, e mafai e se tasi ona faʻamalamalamaina lenei mea?O le Leipa moni ea ona e saogalemu?Avea lenei alii i le matou nofoa faaitulagi o le Leipa?Na tali mai Liz Godfrey: “E faigata ona ou faalogo. O ia o se tagata fai pepe?” Na tali Jessica Daniel: Ou te le palota mo Murphy.Na te puipuia tamaiti solitulafono ma le toso teine.”
Po o le a lava le tulaga, e foliga mai e le palota Jessica Daniel mo Murphy. O Ms Daniel o le faletua o Jim Daniel, le pule o le campaign a East Hill Liberal MP Glenn Brooks.Mr.O Ayoub o se tasi o uo mamae a Mr. Daniel ma sa ofo atu e auauna atu ia Mr. Brookes.
I le amataga o Mati, o se tusi mai ia "W Shaw, tagata popole" na aliali mai i pusameli e latalata i Padstow, lapatai mai o le palota mo Mr Murphy o se palota mo le faletapuai fuafuaina a le taulaga. ua fa'asalalau fa'alaua'itele - na fa'aauauina: "Afai tatou te filifilia Cameron Murphy, e mafai ona tatou tu'ua'ia i tatou lava mo le taulimaina o le pisi o taavale i tua atu o le 5,000 tagata faamoemoeina i le faletapuai.Pe paka i le matou auala taavale, e naʻo le faʻatauina o aano o manu halal.”
I le taimi nei, i totonu o le au Mosalemi i Condell Park, na fai mai le tala o le tala na auai Mr Murphy i se fono e tetee i faletapuai.
I le ogatotonu o Mati, o tamaitusi iila e pei o isi mea faʻaupuga aloaia na amata ona faʻaalia i pusa tusi. Lipoti o mea na fai mai ai Mr Murphy i le faʻatalanoaga na suʻesuʻeina. Faʻaigoaina "Stranger Danger," e faʻafefeteina ai laina i le va o le tala a Mr Murphy i le faatalanoaga, fai mai o ia o se tagata e lagolagoina le pedophilia pe atonu foi o ia lava.
Na ta’u atu e Mr Murphy i le Herald e le’i ta’usala o ia ma e le’i faia lava se su’esu’ega mo so’o se solitulafono, na ia ta’ua ai lona ‘ino’ino i le tama’itusi, e talitonu o ia e faitau sefulu afe tagata o lo’o salalau solo i le au palota e fua i le numera o telefoni na te maua. na lafoina i se aʻoga ma toe aumai e lana aufaigaluega faʻaupuga.
O le mea e leaga ai, e masani lava mo Corflutes le gaoi ma le faʻaleagaina o tagata tetee i le taimi o palota. talitonu i aia tatau a tamaiti toso teine, ma le isi na na ona fai mai "o tagata ese e matautia".
E talitonu le Leipa latou te iloa.Na ta’u atu e se alii talavou mai Milperra i le Herald na ia mulimuli atu i le tagata meli i lana taavale ina ua sau i le fale mai le a’oga soka ma vaaia ai se tasi o tuu se vali i lana pusa tusi. Facebook.
Ina ua fesiligia pe o ia e nafa, Jim Daniel, le Liberal's East Hill faʻatonu faʻaupuga, na matua teenaina.” E matua leai lava.100 pasene,” o lana tala lea.” Matou te le valea tele.”
Na ia taulaʻi i le Leipa lava ia ma fai mai e tele sui o le lotoifale na talanoa ia te ia e uiga i lo latou le fiafia i le au faipule a Mr Murphy.
Fai mai Mr Daniel: “O lenei alii e matua tiga lava.Ana mafai ona valaau mai e faamalo atu ia te ia.”


Taimi meli: Apr-06-2022